De deelnemers aan GezinsPlatform.NL zijn die organisaties, verenigingen of instellingen die de missie en visie van het gezinsplatform onderschrijven. Zij adviseren Gezinsplatform.NL vanuit hun eigen expertise over en ervaringen met gezinnen.
Is uw organisatie, vereniging of instelling nog niet aangesloten, maar heeft u wel interesse om deelnemer te worden, neemt u dan contact op via info@gezinsplatform.nl
Een gezin of particulier die het gezinsplatform wil steunen, kan zich als donateur registreren. U wordt dan op de hoogte gehouden van de activiteiten van GezinsPlatform.NL.
Eleos is specialist in de christelijke geestelijke gezondheidszorg. We doen ons werk volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Maar er is iets dat Eleos bijzonder maakt. Wij doen ons werk namelijk ook vanuit ons geloof in God. We geloven dat hij de Maker van het leven is en ons beter kent dan wie dan ook. Bij Eleos werken we vanuit de overtuiging dat geloof en psychisch functioneren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vanuit dit geloof maken we contact met jou.
Stichting Gezinsfundament investeert in gezinnen, zodat kinderen tot bloei kunnen komen en ouders kunnen genieten van het ouderschap. Dit doen we door middel van onderwijs, advies en inspiratie. We bieden seminars en webinars aan, je kunt bij ons terecht met jouw opvoedvragen, we geven gezinscoaching, we schrijven blogs en we delen praktische tips die jou inspireren in de (geloofs)opvoeding.
GezinsGids is een tweewekelijks magazine voor het hele gezin met een reformatorische identiteit. Vol met artikelen voor jong en oud. In dit blad leest u over wat er speelt in het gezin, de kerk en daarbuiten. GezinsGids valt iedere twee weken op de mat bij de abonnees en is bovendien beschikbaar in de christelijke boekhandel.
Hart voor het gezin wil door het geven van onderwijs en toerusting bijdragen aan godvrezende relaties en huwelijken. Door middel van het beschikbaar stellen van literatuur/ filmmateriaal en het verzorgen van lezingen, conferenties, trainingen en pastorale zorg moedigen we christenen aan tot een heilige levenswandel. Voor mannen, vrouwen en jongeren in het vormen van een relatie, voor vrouwen en mannen in hun huwelijk, voor vaders en moeders in het opvoeden, voor jongeren in het opgroeien en zelfstandig worden en voor singles om toegewijd aan de Heere te leven.
Vereniging langdurige zorg van de Gereformeerde Gemeenten, voor reformatorische mensen met een beperking.
Een katholiek gezin heeft een netwerk van bevriende gezinnen nodig met wie je je idealen rond huwelijk en christelijke opvoeding kunt delen en elkaar kunt versterken. Voor jezelf en voor je kinderen. Vele kleine vlammetjes vormen samen een zee van licht. Daarom wil het Instituut voor Huwelijk Gezin en Opvoeding (IHGO) gezinnen samenbrengen. Om het geloofsleven van ouders en kinderen te bevorderen en hun onderlinge verbondenheid te stimuleren. Dat doen we door het organiseren van bezinningsdagen, gezinsdagen, plaatselijke werkgroepen, een nieuwsbrief, de website Katholiekgezin.nl en diverse uitgaven.
De Stichting Katholieke Gezinsweekenden (SKG) organiseert jaarlijks een weekend vol verdieping, ontmoeting, sport en spel en gezelligheid. De SKG mag zich nog jaarlijks verheugen in een groei van het aantal gezinnen evenals nieuwe gezinnen die deelnemen aan dit bijzondere evenement.
KOC Diensten is er voor ondersteuning van een ieder die betrokken is bij het christelijk onderwijs op gereformeerde grondslag. Tevens zijn we er voor ouders en jeugdigen die in de thuissituatie ondersteuning en hulp wensen die uitgaat van diezelfde grondslag. De afdeling Jeugd en gezin van KOC Diensten biedt verschillende vormen van jeugd- en opvoedhulp en volwassenzorg aan. De hulpverlening sluit aan bij de mogelijkheden van uw persoonlijke of gezinssituatie en is gericht op herstel. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar ontwikkelingsproblematiek bij kinderen en jeugdigen (diagnostiek) met zo nodig aansluitende behandeling.
Ieder mensenleven is kostbaar en verdient bescherming. Vanaf het prille begin tot aan het einde. Daarom komt de NPV op voor het leven. Niet alleen met woorden, maar ook met daden. Graag adviseren we over medisch-ethische thema's en helpen we met praktische vrijwillige thuishulp.
One of Us is an European Citizens’ Initiative launched by a group of citizens from the European Union countries to demand the Community institutions to guarantee the protection of human beings since conception in the areas of competence of the European Union.
Het opGROEIsymposium wil opvoeders de gelegenheid bieden zichzelf bewust af te vragen waar zij staan en waartoe zij geroepen zijn ten aanzien van elkaar, ten aanzien van de kinderen die aan hen zijn toevertrouwd, en ten aanzien van God.
De RMU is een christelijke vakorganisatie. De RMU is niet een vakbond, maar is breder. Naast werknemers zijn namelijk ook ondernemers lid, en dat is best bijzonder. Het is dus geen vakbond, maar een unie van werknemers, werkgevers en zelfstandigen zonder personeel, die uitgaat van het harmoniemodel. Als lid vindt u antwoorden op uw vragen over arbeid en beroep via de helpdesk en professionele medewerkers. Of u nu werknemer bent of ondernemer, de RMU biedt u advies en hulp op maat. Net als u hechten wij veel waarde aan de christelijke identiteit.
De Reformatorische OuderVereniging (ROV) behartigt de belangen van ouders met kinderen die het christelijke/reformatorisch onderwijs volgen of dit onderwijs een warm hart toe dragen. De ROV is spreekbuis richting de overheid (ministerie van OCW en politiek). Verder draagt de ROV bij aan het bevorderen van ouderbetrokkenheid in het onderwijs. De ROV fungeert ook als (onafhankelijke) vraagbaak voor ouders.
De Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs zet zich in voor de bloei van het christelijk-reformatorisch onderwijs. We behartigen de belangen van onze leden en adviseren scholen over financiën, personeel, organisatie en juridische kwesties. Ook ontzorgen we met administratieve dienstverlening en bieden we trainingen aan. Een unieke organisatie met leden én klanten.
De Vluchtheuvel biedt professionele, psychosociale hulp bij levens- en gezinsvragen voor alle leeftijden. Vanuit een heldere, christelijke identiteit. Samen aan de slag. Betrokken en vertrouwd! Omdat het geloof op alle terreinen van het leven een rol speelt, juist ook vaak bij problemen, neemt het bij ons een belangrijke plaats in tijdens de hulpverleningsgesprekken.
Over veel thema’s kunnen opvoeders aan hun ouders vragen: ‘Hoe deden jullie dat eigenlijk?’ Media-opvoeding doen we echter massaal voor het eerst. Voor de introductie van de smartphone in 2008 beseften we niet welke impact deze techniek zou hebben. Vandaag zien we contouren van wat er technisch in de toekomst mogelijk is. De realiteit leert echter dat mediaopvoeding op elke opvoeder een direct appèl doet. Hoe handel je wijs in een snel veranderende werkelijkheid? Waar begrens je en waarbij geef je ruimte? Dat is waar Yona samen met opvoeders over nadenkt. Vanuit jongerenperspectief, omdat wij geloven dat gedragsverandering volgt op bewustwording. Yona zet jongeren en opvoeders in, om samen schouder aan schouder te investeren in een gezonde online lifestyle. Transparant, want op het internet zijn we samen verbonden.