GezinsPlatform.NLFotoserie en verslag gezinsdag in Voorthuizen

gepubliceerd: zaterdag, 1 juni 2019

Tijdens een gezellige gezinsdag is op vrijdag 31 mei de start van Gezins­Plat­form Nederland gevierd. Politici van de SGP en het CDA onthulden bij het start­mo­ment een spandoek met het motto van het platform: het gezin op de kaart.

Het was prachtig weer - lekker warm maar niet te zonnig - voor de rond de 450 bezoekers die op deze feestelijke lancering in Speelpark Voorthuizen waren afgekomen. De kinderen vermaakten zich in de speeltoestellen, de ballenbak of met een leuk spel. Ouders en andere belang­stel­lenden konden elkaar ontmoeten en rondkijken op de informatiemarkt waar de organisaties die verbonden zijn aan Gezins­Plat­form Nederland zich presenteerden.

Belang­stel­ling vanuit de politiek

Belang­stel­ling vanuit de politiek was er van de Christen Unie, SGP en het CDA. Wilma Heijkoop (CU), Raadslid in Barneveld, kwam aan het begin van het evenement langs. Kees van der Staaij (fractieleider SGP) en Jaco Geurts (Tweede -Kamerlid CDA) waren, evenals de locoburge­mees­ter van Barneveld Aart de Kruijf en Tweede-Kamerlid Roelof Bisschop, bij het feestelijke start­mo­ment aanwezig.

Het bestuur van Gezins­Plat­form.NL, bestaande uit Gerdien Lassche, Job van Beek en Yvonne Koopman, stelde zich voor. Voorzitter Yvonne Koopman sprak enkele woorden tot de aanwezigen: “In Nederland was er tot nu toe geen belangen­groep om namens het gezin een stem te laten horen in de politiek en de media. Dat is met de oprichting van het Gezins­Plat­form verleden tijd.” Tevens riep zij de gezinnen op draag­kracht te geven aan het platform door donateur te worden. “Hoe meer gezinnen zich aansluiten, des te krachtiger kan het platform stem geven aan het gezin en het gezin in het publieke debat op de kaart zetten.”

Fluitende start

Onder enthousiaste aanvoering van ceremonie­mees­ter Riekelt Paster­kamp, presentator bij Family7, floten vervolgens alle kinderen op een roltong en riepen de volwassen luidkeels JA op de vraag of iedereen blij was met de oprichting van het platform. Tegelijkertijd rolden Kees van Staaij en Jaco Geurts de rolbanner uit met het motto van Gezins­Plat­form Nederland: het gezin op de kaart.

Beide politici toonden zich in een kort interview verheugd over de oprichting. “Wanneer er in Den Haag be­lang­rijke besprekingen zijn, kloppen allerlei belangen­groepen aan om te vragen om met hen rekening te houden”, aldus Kees van der Staaij. “Voor het gezin deed helemaal niemand dat. Goed dus dat er nu wel een platform is die dat kan doen.”

Veluwsche Sanghertjes en Willemijn de Weerd

De aanwezigen werden tijdens de gezinsdag nog getrakteerd op een vertederend optreden van de Veluwsche Sanghertjes en kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd las voor uit haar boek ‘Kikkervisjes in de soep’. Aan het einde van de dag ging men dank­baar huiswaarts, voorzien van een zak friet en een snack, uitstekend verzorgd door de mensen van Speelpark Voorthuizen, informatie van de aangesloten organisaties en de ervaring van een gezellige gezinsdag bij gelegenheid van de feestelijke start van het Gezins­Plat­form Nederland.

(Wim Koopman maakte onderstaande fotoserie)

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.