GezinsPlatform.NLReactie GezinPlatform.NL consultatieronde wijziging Transgenderwet
gepubliceerd: woensdag, 12 februari 2020
Het vereenvoudigen van de Transgenderwet vindt het GezinsPlatform Nederland geen goed idee.
Geslacht is geen kwestie van gevoel
gepubliceerd: zondag, 9 februari 2020
Mensen die in hun geboorteakte hun geslacht willen laten veranderen, hebben voortaan geen ‘deskundigenverklaring’ meer nodig. Althans, als de wijziging van de Transgenderwet aanvaard wordt. Daar kleven echter risico’s aan. GezinsPlatform schreef een opinieartikel in het RD en stuurde in het kader van de consultatieronde over de wetswijziging een bijdrage in.
Hanneke Schaap over hechting en opvoeding
Minisymposium GezinsPlatform en De Vluchtheuvel
gepubliceerd: vrijdag, 31 januari 2020
Tijdens een minisymposium op dinsdag 17 maart 2020 zal Hanneke Schaap ingaan op het onderwerp ‘hechting en opvoeding’. Het symposium vindt plaats in Amerongen van 14.00 tot 16.00 uur.
Flyer Gezinsplatform mee in Gezinsgids
gepubliceerd: vrijdag, 31 januari 2020
In de laatste week van januari hebben alle abonnees van de GezinsGids een flyer van het GezinsPlatform ontvangen. Het is een prachtige manier om meer bekendheid te geven aan GezinsPlatform.NL
Brief aan commissie Justitie en Veiligheid
Debat over visie op deelgezag
gepubliceerd: donderdag, 14 november 2019
Voorafgaand aan het debat op 14 november 2019 over deelgezag heeft Gezinsplatform Nederland een brief gestuurd aan de commissie Justitie en Veiligheid. Het gezinsplatform is van mening dat met de voorgestelde regeling vooral het belang van de ouders wordt gediend en dat de kinderen tekort worden gedaan.
Reactie op het kabinetsbesluit over familierecht
Maak van het kind geen compromis
gepubliceerd: donderdag, 25 juli 2019
Naar aanleiding van het besluit dat het kabinet onlangs nam over deelgezag voor maximaal twee extra ouders en het hoofd­re­dac­tio­neel commentaar in dagblad Trouw van 15 juli 2019 op dit besluit ‘Het is terecht dat het familierecht tot twee ouders beperkt blijft’, meent GezinsPlatform.NL dat het besluit zeker niet in het voordeel van de kinderen is uitgevallen.
Stop de Rutgersideologie
gepubliceerd: maandag, 1 juli 2019
Half juni bracht Rutgers een rapport uit dat het vaderschap wil bevorderen door zich af te zetten tegen een vermeende moederschapsideologie. Die benadering is een uiterst onverstandige strategie, zo stelt Yvonne Koopman van GezinsPlatform.NL. Zorgelijk is bovendien dat belangrijke feiten achterwege worden gelaten.
Fotoserie en verslag gezinsdag in Voorthuizen Fotoreportage
gepubliceerd: zaterdag, 1 juni 2019
Tijdens een gezellige gezinsdag is op vrijdag 31 mei de start van GezinsPlatform Nederland gevierd. Politici van de SGP en het CDA onthulden bij het startmoment een spandoek met het motto van het platform: het gezin op de kaart.


vrijdag, 17 mei 2019GezinsPlatform.NL bij Family7 Video
dinsdag, 14 mei 2019Gezinsdag op 31 mei - kom ook
dinsdag, 14 mei 2019GezinsPlatform van start!
dinsdag, 14 mei 2019Website gelanceerd
 
meer berichten vindt u in het nieuwsarchief